1 Haziran 2014 Pazar

ÇİÇEK POĞAÇA

                   




Merhabalar;
Bildiğimiz yumuşacık mayalı poğaçanın şekli değişik sadece.Mayalı hamur işlerini iyi mayalandırırsanız ve tepsi mayasını da ihmal etmezseniz sonuç hiçbir zaman sizi hüsrana uğratmaz...

     Bu şekli pek çok sitede gördüm ancak ben ilk Cahide Hanım'da görmüştüm...

Bu tariften yaklaşık 28-30 adet çiçek poğaça çıkıyor.

Gelelim tarifimize


Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya (ya da 21 gr yaş maya)
2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
6-7 su bardağı un


İç harcı:
1 tane haşlanmış patates
4-5 kaşık beyaz peynir ya da çökelek
karabiber,tuz
1 tutam nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İsterseniz kırmızı biber ve başka baharatlar







Hazırlanışı:

1- Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın.Mayayı süt ve suya karıştırın.

2- Un dışındaki malzemeleri de aynı kaba ekleyin.Elinizle hafifçe karıştırın.Unu eleyerek ve yavaş yavaş ilave edin.

3- Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve iyice yoğurun.

4- Bu esnada iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.Tüm iç malzemelerini bir kaseye koyup karıştırın.

5- Üzerini kapatıp ılık bir yerde 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakın.Hamurunuz kabarıp 2 misli olduğunda hazır demektir.

6- Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde alıp, çay tabağından biraz büyük şekilde açın.Tam ortasına iç malzemesini koyup, kapatın.Kapattığınız kısmı alta gelecek şekilde ters çevirin.Elinizle hafifçe bastırın ve yine açın.Bıçakla 7-8 parça kesin.Her parçayı kendi etrafında 1 kez döndürün.

7- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve tepsi mayası için yarım saat daha bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder