HURMALI KURABİYE
Merhaba;
Genelde kullandığım ve çok sevdiğim bir tarif bu.Hamur aynı ama içine bazen yaban mersini, bazen kuru üzüm, bazen hurma ya da ceviz koyuyorum.Ağızda dağılan enfes kurabiyelerim oluyor her seferinde.Denemenizi tavsiye ederim.
Sevgiler
Malzemeler:
120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
2,5- 3 su bardağı un
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş hurma
Hazırlanışı:
1- Kuru yemiş ve un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve kıvamlı bir hamur yoğurun.
2- Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin.
3- Hurmaları gerekiyorsa yıkayın.Çekirdeğini çıkartıın ve bıçakla küçük küçük doğrayın.Hamura ilave edin.
4- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.Tepsiye dizin.
5- 170 derecede 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder