HATAY KAĞIT KEBABI
Hatay çok Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi.Yemek kültürü muazam.Tarihi yerleri, dağları, çarşısı,sokakları,müzesi vs ile en az Gaziantep kadar severim.Bu yemek de orada yediğim ve naçizane denediğim tariflerden.Bence gayet başarılı ve güzel oldu.Şöyle:
Malzemeler:
400 gr orta yağlı kıyma (kıyma yrine eti zırh ile çekmek daha iyi sonuç veriyor.)
2 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve dilediğiniz baharatlar (kekik ve kimyon yakışıyor)
1 domates
Hazırlanışı:
1- Sarımsakları, maydanozu ve biberleri temizleyip ince ince doğrayın.
2- Karıştırma kabına eti/kıymayı alın.Üzerine doğradıklarınızı ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.
3- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.Suyu akmasın diye kağıdın kenarlarını içe doğru kıvırın. (ve hatta kenarı biraz yüksek tepsi kullansanız daha iyi olur çünkü illa ki akıyor biraz) Karışımı tepsiye elinizle güzelce yayın.Bu aşamada evdeki fırınlarda kenarları çabuk kuruyor diye kebabın kenarlarını bir tık daha kalın yaparsanız yanmamış olur.
Dilerseniz üzerine domates biber dilimleri koyabilirsiniz.
4- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder