21 Nisan 2014 Pazartesi

KAPLUMBAĞA POĞAÇA



Merhabalar,
      Bugün aslında herkesin evinde pişirdiği bir tarif vereceğim.Sadece farkı şekli.Ben çocuklar severek yesin diye kaplumbağa şeklinde yaptım.Kuş,köpek ya da başka şekillerde de yapılabilir bu poğaçalar.



Kızımın doğum gününde yaptığımda çocuklar bayılarak yemişti.Tarifim şöyle:

KAPLUMBAĞA POĞAÇA

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
4 bardak un

Hazırlanışı:
     Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.Sütün ılık olması hamurun kabarması için önemli.Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun eşit şekilde karışmaını sağlayın.Unu yavaş yavaş ilave edin.Hala ele yapışır durumdayken un eklemeyi bırakıp 10 dakika kadar yoğuırun.Hamur özdeşleşince ve ele yapışmayacak konuma gelince üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

     Mayalanan hamurla gövdesi için mandalina büyüklüğünde toplar yapın.Sonra kafası için cevizden biraz küçük toplar yapın.Ve 4 adet minik hamuru da ayakları olacak şekilde hamura yapıştırın.Kuş üzümünden gözleri de hamura yapıştırın.(yoksa karanfil de olur). Bu şekilde yarım saat de tepside bekletin.

     Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırıa verin.190 derecede 10-15 dakika pişirin.
Bu kadar...

     Kaplumbağa poğaçaları bahçemde çiçeklerin arasında çektim.Pofuduk pofuduk poğaçalar yenmeye hazır...:)

Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Tüm tarifleri tek tek ve keyifle okudum. Güzel bir anlatım ve uygulanabilir tarifler. Takibe devam:))

    Feryal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Feryal, çok teşekkürler, beğenilerine layık olmaya çalışıyorum.Tariflerden yapıp paylaşırsan çoook sevinirim.

      Sil