26 Mayıs 2014 Pazartesi

ELMALI TARAK KURABİYE




ELMALI TARAK KURABİYE

   Merhabalar,
   Elmalı kurabiyeyi yapmayan yoktur sanırım.Ben klasik şekilden ziyade bir de bu şekli denedim.Lezzet aynı, görünüş farklı.Üstelik tek ihtiyaç kullanılmamış bir tarak...
Dışı kıtır içi yumuşak kurabiyeleri şöyle yaptım:)

Bu tariften yaklaşık 30 -35 adet çıkıyor.

Malzemeler:
130 gr tereyağı 
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay bardağı  sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
2-3 su bardağı un

İç harcı için:
5-6 adet elma (yeşil olursa daha iyi olur)
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
isterseniz biraz dövülmüş fındık ya da ceviz içi

Hazırlanışı:
1- Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.

2- Unu da eleyerek azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun.

3- Hamurunuzu buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

4- Ceviz büyüklüğünde aldığınız hamuru teke tek oval biçimde açıp tarağın üzerine koyun ve dışta kalan kısma iç malzemeninizi ekleyin.Tarağa doğru kıvırın ve ay şekli verin.

5- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun

bernisbayram@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder