27 Ağustos 2014 Çarşamba

GALETA UNU YAPIMI







GALETA UNU

      Aslında hemen herkes biliyordur ama bir de ben yazayım dedim:)

     Artmış veya bayatlamış ekmekleri israf etmemek için güzel bir yöntem.Yaptığımız bu galeta ununu köftelerde, poğaçalarda ve börek kızartmalarının dışında kullanabiliriz.

     Köfteye ekmek ufalamak yerine galeta unu koymak daha pratik.Sigara böreği sardınız diyelim, hafifçe yumurtaya bulayıp galeta ununa batırıp kızartırsanız işte size değişik bir sunum...Galeta ununu biraz baharat ile lezzetlendirip halka soğan veya tavuk vs kızartırsanız lezzetini arttırmış olursunuz.

     Üstelik yapımı da çok basit...

      Hazırlanışı:
      Bayat ya da taze farketmez ekmekleri  küçük boy küp küp kesin.Fırın tepsisine dizin.Kızarıncaya kadar pişirin.
     Ekmekler kızarınca fırından çıkarıp 10-15 dakika  soğumaya bırakın.Rondoya ( ya da robota) alıp un haline gelene dek çekin.
     Kavanoza koyup buzdolabına kaldırın.Haftalarca taptaze duruyor.

                             
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder