2 Ekim 2014 Perşembe

BALKABAĞI ÇORBASI

                             



     Tatlısını yapıp biraz kabak artınca çorbasını denemek istedim.İyi ki denemişim.Farklı bir lezzet çıktı ortaya...Tabii sadece tatlısı, çorbası, mücveri değil börek harcı ve yemeği de yapılıyor şifalı balkabağının.

Bu arada kabağın 'peygamber taamı' olduğunu duyunca ilgim de artmadı değil...

Balkabağı tatlısı tarifi için tık tık.

Sindirim ve bağırsak sorunlarına iyi gelen çorbasının tarifi şöyle:




Malzemeler:
200 gr. balkabağı
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı et suyu ya da su
20 ml krema
20 gr. rendelenmiş parmesan (istemezseniz koymayın)
Tuz, karabiber


Hazırlanışı:
1- Balkabağı,havuç ve soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı koyduğunuz derin tencereye  atıp orta ateşte 10 dakika kadar çevirin.

2- Et suyu ya da suyu ekleyip kapağını kapatın.Balkabakları yumuşayana kadar pişirin.Kremayı,tuzu karabiberi (ve dilerseniz parmesanı) ekleyin.El blenderından geçirin.Bu kadar:)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder