22 Aralık 2014 Pazartesi

PEYNİRDEN CADI SÜPÜRGESİ


                       


   Selamun Aleykum ;
   Değişik bir sunum olsun diyorsanız, misafirlerinize yavrularınıza bu şekilde ikram edebilirsiniz peynirleri.Yapımı çok kolay.

   Dikkat edilmesi gereken tek şey maydanoz saplarını 5 dakika kadar sıcak suda bekletip yumuşatmak ve bağlarken nazik hareketler yapmak.Ben maydanoz sapını tek dolamak zorunda kaldım çünkü saplar kısaydı ama uzun saplarınız varsa 2 sefer dolayabilirsiniz.

Normal kaşar peynirle de denemiştim.Onu da dikdörtgen kesip çok sıkmadan böyle bağlayıp süpürge ucu kısımlarını bıçakla kesebilirsiniz.Ama burgu ile daha başarılı sonuç çıkıyor ortaya.

Sevgiyle kalın



Malzemeler:

5-6 tane burgu peynir
Kişi sayısınca çubuk kraker (ya da peynirli çubuk kraker)
Bağlamak için uzun maydanoz sapı

Hazırlanışı:
1- Maydanozları bir tabağa koyup üzerine sıcak su dökün ve 5-6 dakika yumuşaması için bekletin.

2- Burgu peyniri 3 cm uzunluğunda kesin.Kestiğiniz peynirlerin 3 parçayı maydanoz dalı ile çubuk krakerlere bağlayın.Bu kısım biraz dikkat gerekiyor.Peynir saçaklarını elinizle açıp saçaklı bir görünüm verin...

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder