6 Ocak 2015 Salı

TAHİNLİ KEK




                            




   Niye bunca zamandır kekin içine tahin koymayı denemedim ki diye düşündüm bu keki yerken.Gerçekten yumuşacık ve ölçülü tahin tadı ile damakta enfes bir his bırakıyor.Tarif sevgili görümcem Van'ın maharetli hanımlarından Songül Bayram'dan:)
Daha önce de fındık kurabiye tarifini denemiştim.

   Tahin yemeyen çocuklar için de harika bir tarif kendisi.Zira benim çocuklar çok severek yediler.Pekmezlisini de pişirdim.Yakında onu da paylaşırım.

   Keki 25 cm kalıpta pişirdim.

   Hadi deneyin ve paylaşın.



Malzemeler:
3 yumurta (yumurtalarınız küçük ise 4 tane)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı zeytinyağ (ya da sıvı yağ)
3/4 su bardağı tahin.
1 tatlı kaşığı vanilya özütü 
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un.

Üzerine serpmek için susam

Hazırlanışı:
1- Yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın.

2- Süt, yağ, tahini ekleyin.Karıştırın.Kabartma tozu ve vanilya özütünü de ekleyin.Unu eleyerek ve bardak bardak ilave edin.

3- Ben 25 cm kalıp kullandım.Kalınınızı yağlayın ve üzerine bolca susam serpiştirin.(daha yakışıklı olsun diye) Hamuru kalıba boşaltın.

4- 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Mail atmak isterseniz:
bernisbayram@yahoo.com

2 yorum:

  1. Ellerine saglik goruntu cok guzel bende en kisa surede yapicam bu tarifi eminim tadida cok guzeldir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem'cim evet denemelisin.Yapımıda basit, uğraştırmıyor ve leziz.Çocuklar da sever.Afiyet olsun şimdiden:)

      Sil