10 Şubat 2015 Salı

EV YAPIMI LİMONATA






Merhaba;

   Yapımı çok basit, doğal  ve rengi de muhteşem.Meyve suyu sevip koruyucu katkı maddeli şeyleri eve sokmam diyorsanız bu tarifi bir deneyin.Tarif için Songül'e teşekkürü borç bilirim:)

   İşin güzel yanı portakal ve limonu kabukları ile bütün halde kullanmamız...Şeker miktarı bence tam ama damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.

   1 portakal ve 1 limondan 2,5-3 litre limonata elde ediyoruz.Bereketli de yani.



Malzemeler:
1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:
1- Limon ve portakalı iyice yıkayıp (kabuklarını da kullanacağız) derin dondurucuya koyun.7-8 saat kadar dondurucuda kalsın.

2- Dondurucudan çıkarıp 10 dakika kadar dışarıda bekletin ve kabukları ile birlikte dörde bölerek rondoya ya da mutfak robotuna atıp ezin.İçine 1 su bardağı şekeri de ilave edip karıştırın.

3- Derin bir kaba 2,5-3 litre su koyup içine rondoda çektiğiniz limon ve portakalı dökün.Biraz karıştırıp bekletin.Sonra temiz bir tülbent ile süzün. 

4- Sürahiye doldurup buzdolabında biraz soğutup servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder