18 Mart 2015 Çarşamba

MARMELATLI KÜÇÜK KALP PAY




    Marmelatlı küçük paylar...
    Nasıl bir başlık atayım bilemedim aslında:) Yani 'mini heart pies' mı desem 'sweetie pie' mı desem? ne desem:)
    Aslında pay hamurundan yapılan ama daha kıtır olan ortasına marmelat ya da çikolata konulup kapatılan, kalpli olduğundan Amerika'da genelde özel günlerde tercih edilen bir bisküvi/kurabiye karışımı diyebiliriz.Ben görüntüsünü beğendiğim için denedim.
   Aşağıdaki hamur ile de yapabileceğiniz gibi kendinizin sürekli uyguladığı bir pay hamuru varsa onu da kullanabilirsiniz...
    Yuvarlak yapabileceğiniz gibi kare de kesebilir ya da poğaça şeklinde de hazırlayabilirsiniz.Eğer bu tarifteki gibi ince açacaksanız hamurun fırında çabuk kızarabileceğini unutmamalısınız.İlk 10 dakika piştikten sonraarada fırını kontrol etmeyi unutmayın:)

Aşağıdaki tarif Martha Stewart'ın 'hand pie dough' tarifinden adapte edilmiştir.

 Sevgiler




Malzemeler:
3 su bardağı un (elenmiş)
1/4 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
115 gr. tereyağı
1 su bardağı şeker
1 yumurta
85 gr. krem peynir (ya da labne peyniri)
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Arası için:
Dilediğiniz bir marmelat (reçel olmaz,akar)Ben yazın yaptığım kırmızı erik marmeladını kullandım.

Hazırlanışı:
1- Un,karbonat ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.

2- Başka bir kapta tereyağı ve şekeri  5 dakika çırpın.Yumurtayı da ilave edip malzemeler iyice karışana dek çırpın.Peynir,limon suyu ve sütü ekleyin.Vanilya özütünü ekleyin.Unlu karışımı ekleyip pürüzsüz hamur edin.

3- Hamuru top haline getirin stretch filme sarıp buzdolabında 1 saat (ya da 1 gece)
bekletin. (bu şekilde 1 ay derin dondurucuda bekletibilir, kullanmadan yarım saat önce çıkarıp kullanabilirsiniz.)

4- Hamuru dolapta çıkarıp portakal büyüklüğünde bezelere ayırın.İlk hamuru merdane ile ince açın. Yuvarlak büyük bir kalıpla ya da büyük cam kavanozun ağzı ile yuvarlak şekiller kesin.En küçük kalp şekillendiricisi ile hamurun sizin karşı yönünüze bakan tarafa ters yöne olarak bastırın.Kalp ile kesmediğiniz tarafın uç kısmına bir çay kaşığı marmelat koyun ve poğaça yapar gibi karşı ucu diğerinin üzerine kapatın.Çatal ile iyice bastırın ki açılmasın.

5- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın ve 175 derece önceden ısıttığınız fırında pembeleşene dek (15-20 dakika) pişirin.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder