18 Mayıs 2015 Pazartesi

BALKABAKLI MÜCVER



   Balkabağı mücveri
  Genelde yeşil kabaktan yaptığımız mücverin balkabaklı hali...Kabak sevmeyenler bile  severek  yiyecekler emin olabilirsiniz.Çok lezzetli.

    Eğer bütün kabak alırsanız ve artarsa buradaki gibi balkabağı tatlısı yapabilirsiniz.

    Çok sevgiler


Malzemeler:
300 gr. balkabağı
3 dal taze soğan
1 adet küçük boy soğan
1 iri diş sarımsak
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Muskat rendesi
1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Tuz,karabiber

Üzeri için:
Kıvırcık marul 
1 kase yoğurt
Muskat rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Taze nane
Tuz

Hazırlanışı:
1- Balkabağını temizleyip (kalın rende ile) rendeleyin.Karıştırma kabına önce kabakları sonra ince doğranmış taze ve kuru soğanı ekleyin.Sarımsağı minik doğrayıp ekleyin.Yumurtaları üzerine kırın.Unu ilave edin.Baharatları ilave edin.Tüm karışımı iyice harmanlayın.

2- Yayvan ve geniş bir tavada yağınızı kızdırın.Karışımı 2 kaşık yardımı ile yağa bırakın.Sonra üzerine biraz bastırıp hafif yassılaştırın.Alt üst yaparak 2 tarafının da kızarmasını sağlayın.Pişeni peçeteye alarak yağını çektirin.

3- Görseldeki gibi yapmak için: Yoğurda muskat rendesi, tuz, zeytinyağı, ve ince kıyılmış naneyi ilave edip karıştırın.Mücveri tabağa koyun.Üzerine marul yaprağı  ve en üste de yoğurtlu sostan gezdirin.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder