3 Haziran 2015 Çarşamba

DAMLA SAKIZLI LORLU KURABİYE




    Damla sakızlı lorlu kurabiye   Dolaptaki günlük süt bozulunca yazık olmasın diye tatlı lor yaptım.(Tatlı lor tarifi için buraya tıklayın lütfen) Çok da güzel oldu.Birazı ekmeğe sürüp yendi, birazı ile de lorlu kurabiye yapmaya karar verdim.

   Peynir yemeyen çocuklar için de gayet besleyici ve leziz bir tarif...Lor peynirinin tadı hiç hissedilmiyor.
   Bence çok yakışıyor ama dilerseniz damla sakızı eklemeyebilirsiniz.

Sevgiler



Malzemeler:
1/4 su bardağı zeytinyağı
250 gr tatlı lor
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
2 yumurta (birinin beyazı üzerine sürülecek)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-3 su bardağı un (eleyerek)
2 adet damla sakızı


Hazırlanışı:
1- Şeker ve yumurtaları (birinin beyazı hariç) biraz çırpın.Zeytinyağı ve loru ilave edin.

2- Karbonat, kabartma tozu ekleyip üzerine limonu sıkın.Unu eleyerek ve azar azar ekleyin.Unu birden eklerseniz hamuru toparlaması çok zor oluyor.Unun önce yarısını döküp elinizle karıştırın sonra kalanını ihtiyaç doğrultusunda ilave edin.) (Şekillendirirken hamur ele biraz yapılıyor.Bunun için elinizi zeytinyağa bulayıp elinizde yuvarlayabilirsiniz.)

3- Damla sakızını havanda toz haline getirip ekleyin.

4- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin ve yağlı kağıt serili (ya da yağlı) fırın tepsisine dizin.Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder