14 Temmuz 2015 Salı

YÜKSÜK ÇORBASI (MANTI ÇORBASI)





   Yüksük çorbası (mantı çorbası)
   Merhabalar;
   Daha önce yoğurtlusunu pişirdiğim (tarifi burada) yüksük çorbasının orijinal halinin de hatırı kalmasın istedim.Mantıyı çok severim.Bu hali de pek güzel oldu doğrusu:)

   Kullandığınız kaseye ve su bardağına göre su miktarını ayarlayın.İlk başta suyu az koymakta fayda var.Sonra gerektikçe eklersiniz

   Un kullanmaya gerek yok.Mantılar bekledikçe suyu çekiyor.

   Son olarak hazır mantı alırken içindekiler kısmını okumayı unutmayın ve güvendiğiniz bir yerden almanızı tavsiye ederim.Soya kıyması ve yenmemesi gereken içerikten uzak durmakta fayda var:)



Malzemeler:
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase mantı (pişirmeden)
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kuru nane, karabiber
7-8 su bardağı su (et suyu daha iyi olur.)
İsterseniz az limon suyu

Hazırlanışı:
1- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyun.Salça ekleyin.Üzerine suyu ilave edin.

2- Kaynayan suyun içine önce mantıları atın.5 dakika sonra haşlanmış nohudu ekleyin.Tuzu,karabiberi ve naneyi ekleyin.15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

3- Sıcak servis edin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder