11 Ağustos 2015 Salı

KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER TURŞUSU



                                

   Eveet bir tarif de eltilerimden sevgili Kamile Bayram'a ait.3 tane küçük çocuğu olmasına rağmen mutfak işlerinden de hiç geri kalmaz.Yazın gittiğimizde bize turşu ikram etmişti.Tadı enfesti.İşte bu tarif de o turşulara ait...

Teşekkürler Kamile'ciğim,ellerine sağlık

Malzemeler:
3 kg kapya biber
1/2 lt su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
3-4 tane sarımsak



Hazırlanışı:
1- Biberleri közleyin.Kabukalrını soyun. (Daha rahat soyulması için bir poşete koyup bir süre bekletebilir rahatça soyabilirsiniz.)

2- Sarımsakları irice doğrayın.Tüm malzemeleri bir tencereye alın.Kaynamaya başlayınca istediğiniz şekilde kestiğiniz biberleri ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp kapatın.Karışımı sıcakken kavanozlara doldurun ve kavanozun kapağını kapatıp ters çevirin.1 gün bu şekilde ters dursun.Sızma akma yoksa ertesi gün buz dolabına kaldırıp tüketebilirisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder