30 Eylül 2015 Çarşamba

MUFFİN KALIBINDA ÇİĞ KADAYIF






 MUFFIN KALIBINDA KADAYIF 

   Selamun aleykum ;
   Bayramda hazırladığım tatlılardan.Porsiyonluk olduğundan ikramı kolay, görünüşü güzel..
Yine uzatmayacağım...

   Aşağıdaki tariften 17 adet çıktı.
Kadayıfların iyice pişmesine dikkat etmelisiniz, az pişerse hamur olur.



Malzemeler:
500 gr çiğ tel kadayıf
1 su bardağı zeytinyağı ve erimiş tereyağı karışımı
1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu



Hazırlanışı:
1- İlk önce şerbeti hazırlıyoruz.Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın ve ocağa koyun.Kaynamaya başlayınca 20 dakika kadar daha pişirin.Limon suyunu sıkıp 5 dakika daha bekletip ocaktan alın ve ılıması için kenarda bekletin.

2- Derin bir kabın içine kadayıfları açarak koyun.Üzerine zeytinyağı ve tereyağı karışımını boşaltıp elinizle harmanlayın.

3- Bir tutam kadayıf alıp muffin kalıbının dibine yerleştirin.Bardakla iyice ezerek bastırın.Üzerine iri ceviz parçalarından serpin ve tekrar bir tutam kadayıf alıp en üste koyun.Tekrar bardakla iyice presleyin.

4- Önceden  ısıttığınız 180 derece fırında 20-25 dakika (kızarana kadar pişirin)

5- Kadayıfları tepsiye ya da borcama ters çevirin.Arada boşluk kalmasa daha iyi olur.

6- Sıcak kadayıfların üzerine soğuk ya da ılık şerbeti dökün.

7- 4-5 saat sonra servise hazır.

Afiyet olsun

iletişim için:
bernisbayram@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder