10 Aralık 2015 Perşembe

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNA




FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNA

Lezzetli ve oldukça kolay bir tarif var bugün.Zaten makarnayı kim sevmez ki!
Fırın makarna ile yaparsanız sonuç daha güzel olur.

Bu tariften 4 porsiyon makarna çıkıyor.Malzemeleri 2 katına çıkararak sayıyı arttırabilirsiniz...
Sevgiyle kalın




Malzemeler:
1/2 paket fırın makarna
Haşlamak için su
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvıyağ)

Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı (yarı yarıya zeytinyağı da ekleyebilirsiniz)
2 su bardağı süt
Tuz/karabiber
1 tutam muskat rendesi (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)

Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi.

Hazırlanışı:
1- Önce makarnayı pişiriyoruz.Su kaynadıktan sonra tuzu ve yağı ekleyip ,makarnayı da ilave edin.8-10  dakika kadar haşlayın...

2- Vitaminli suyunu dökmemek için ben haşlarken az su koyarım ve pişme süresinin sonunda tencerede hiç su kalmamış olur zaten...Siz eğer makarnanızın suyu varsa süzün ve kenarda bekletin.

3- Küçük bir tencerede tereyağı hafifçe eritip unu ekleyin.Unu renk değişene dek orta ateşte biraz çevirin.Yavaş yavaş sütü ilave edin.Topaklanmaması için sürekli karıştırın.Koyulaşınca olmuş demektir.(Eğer topaklanırsa el blenderından geçirebilirsiniz.)

4- Derin bir kapta makarna, beşamel sos ve yarım bardak kaşar peynirini harmanlayın.Hepsi birbirine girince pişirme kabınıza soslu makarnayı yayın.Üzerine kaşar peyniri de serpip önceden ısıttığınız 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

5- Üzeri kızarınca fırından çıkarıp 10 dakika sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder