17 Şubat 2016 Çarşamba

BULGURLU PATATES ÇANAĞI






BULGURLU PATATES ÇANAĞI

Merhaba;
Yapımı kolay ve oldukça lezzetli bir tarif.Tek olumsuz tarafı içindeki sarımsaktan dolayı servis edileceği gün hazırlanması gerektiği...Ayrıca bulgurda kuruyup hoş görünmeyebilir belki 1 gün önceden hazırlandığında...Benim misafirlerim çok beğenmişti tadını, tavsiye ederim deneyin.

Diğer bazı tariflerde hem içine hem de yoğurtlu kısmına sarımsak konuluyordu ancak ben ağır olur düşüncesi ile sadece dış kısmına sarımsak koyup, yoğurtlu kısma nane  ve tuzdan başka bir şey eklemedim.Tercih sizin:)

Bu tariften yaklaşık 25 tane çanak çıkıyor.




Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
2 adet orta boy haşlanmış patates
2 diş sarımsak
1/2  limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
3 yemek kaşığı salça (biber/domates karışık)
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz/karabiber

Yoğurt sosu için:
1 su bardağı hafifçe ezilmiş süzme yoğurt
Biraz kuru nane

Hazırlanışı:

1- Bulguru kapaklı bir tencereye koyun ve üzerine kaynar suyu ekleyip kapağını kapatın.Yarım limonun suyunu da sıkın.Suyunu çekene kadar (15-20 dak) bekletin.

 2- Patatesleri haşlayın.Rendeleyin.

3- Suyunu çeken bulgurun içine haşlayıp rendelediğiniz patatesleri ekleyin.

4- Küçük bir tavada zeytinyağını ve salçaları hafifçe çevirin.Rendelediğiniz sarımsakları da ilave edip çevirin ve ocaktan alın. Bulgurlu karışıma döküp karıştırın.

5- İnce ince kıydığınız maydanozu,naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun.

6- Hazırlanan harçtan cevizden biraz büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve ortasına bastırıp çanak şekli verin Yoğurdu çay kaşığı ile ya da krema sıkma torbası ile ortadaki boşluklara doldurun.

Servise hazır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder