24 Şubat 2017 Cuma

YOĞURTLU KURU BİBER KIZARTMASI (ATOM MEZESİ)






YOĞURTLU KURU BİBER KIZARTMASI

   Çok sevdiğim mezelerden bir tanesidir.Zaten sarımsaklı yoğurtla ne yapılsa çok lezzetli olacağını düşünüyorum...

   Biberleri yazın kurutmuştum.İster acı ister tatlı yeşil biberleri yıkayıp kuruluyorsunuz.Baş taraflarını ben kesiyorum (ama kesmeden yapanlarda var.) İğneye sağlam bir ip geçirip 2 katlı bağlayıp düğüm atıyorum ve biberleri tek tek kestiğim baş kısımlarından sırayla dikiyorum.Hafif güneş alan bir yere asıyorum ve temmuz ağustos ise 15-20 günde kuruyor zaten.Kışın da ya tavada yağsız çevirip kıtır kıtır yiyoruz ya da aşağıdaki gibi meze yapıyorum.Hatta bu kuru haliyle kuru fasulye ve nohut yemeğine de attığım oluyor, lezzet katıyor...



Malzemeler:
6 adet kırmızı biber kurusu
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr. kadar süzme yoğurt
2 diş sarımsak (dilerseniz)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (dilerseniz)
Tuz

Hazırlanışı:
1- Süzme yoğurdu ezin.Sarımsağı dövüp tuzla birlikte yoğurda ekleyin.

2- Küçük bir tavaya zeytinyağını döküp kuru biberleri  kısık ateşte kıtır kıtır olana dek çevirin.

3- Yoğurdu servis tabağına alıp üzerine biberleri koyun.Dilerseniz yağını da üzerine gezdirin.Kilo yapar dense de yağıyla daha lezzetli oluyor :)...

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder