Merhabalar;
Daha önce mercimekli patateslisini hazırladığım ve tadan herkesin çok beğendiği tarifi bu sefer etli yaptım.Yapımı çok kolay ,oldukça doyurucu bir börek bu. İçinde soğan olduğundan aynı gün hazırlansa daha iyi olur.Sabahtan kızartıp, öğlen fırında biraz ısıtırsınız ,yeni yapılmış gibi olur.
Pişen böreğiniz ertesi güne de kalırsa tadından bir şey kaybetmiyor, ısıtıp tüketebilirsiniz.
Evinizden bereket ve sağlık eksik olmasın...
4 adet yufka (16 tane büyük börek)
Sosu için:
1 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı:
250 gr kuşbaşı et (ve pişirmek için biraz zeytinyağ)
2-3 tane yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber,kimyon ve dilediğiniz baharatlar
Hazırlanışı:
1- Önce biraz yağ ile eti yumuşayana dek çevirip pişirin.
2- Pişirdiğiniz etin içine taze soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.Baharatları ilave edin.
3- Ayrı bir kapta yumurta,süt,yoğurt,zeytinyağ ve kabartma tozunu karıştırın.
4- Yufkanın birini serin bu soslu karışımdan fırçayla her yeri,ne sürün.İkinci yufkayı da üzerine sürüp yine sostan sürün.Yufkayı 8 parçaya bölün.Her bir üçgen parçaya bu harçtan kaşık yardımı ile koyun.Kenar kısımlarını içe sarıp ince uca doğru yuvarlayın.
5- Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın.
6- Geniş bir tabağa galeta ununu dökün.Önce sosa bulayın sonra galeta ununa bulayın ve kızdırdığınız zeytinyağında arkalı önlü kızartın.
afiyetler olsun...
Merhaba ellerinize sağlık, kızartmasak da fırın da pisirsek nasıl olur?
YanıtlaSilMerhaba sevgili Esra, bu böreği fırında denemedim ama sanırım fırında da güzel olur. İleriki günlerde bu fikrinizi deneyeceğim. Yine yufkadan yapılan karnıyarık börek var tariflerim arasında onu fırında pişiriyorum, o da güzel oluyor.kolay gelsin:)
YanıtlaSil