Hafif,kolay ve lezzetli...
Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpmayı ihmal etmeyin.Beyazlarını cam ya da çelik kapta çırpın.Bu kaba beyazları kırarken kabın tamamen kuru olmasına dikkat edin.(yağ ya da su kalıntısı olmamalı)
Kendi pişirdiğiniz kurabiyelerle alt tabanı hazırlamak hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı kek hazırlamanıza neden olur.Fazla kurabiyeleri buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca bağlayıp derin dondurucuya atabilir, gerektiğinde çıkarıp cheesecake tabanı olarak kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
18 cm kalıp için:
Tabanı için:
Ev yapımı kurabiye ya da 1,5 paket burçak bisküvi
50 gr treyağı
Kreması için:
1 paket labne peyniri
2 yumurta
1 çay bardağı (süzme) yoğurt ya da sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
Üst kreması:
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 adet portakalın suyu
2 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
Hazırlanışı:
1- Fırını önceden 170 derecede ısıtın.Küçük bir tavaya tereyağını koyun ve biraz erimesini sağlayın.Bisküvileri (ben fazla kurabiye ya da bisküvi yapmışsam buzdolabı poşetine doldurup derin dondurucuya atıyorum hep.Böylece cheesecake tabanım hep hazır ve ev yapımı oluyor.) rondoya atıp un haline getirin.Üzerine erimiş ve ılımış tereyağını döküp tekrar rondoda çekip 2 malzemenin birbirine geçmesini sağlayın.
18 cm kalıbınıza bisküvileri döküp kaşığın tersi ile iyice bastırın, düzleştirin.Buzdolabında bekletin.
2- Labne peynirini süzgecin üzerinde suyunu bırakması için biraz bekletin.Süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurdunuzu da aynı şekilde süzgeçte bekletin.(peynirin suyu, kıvamı olumsuz etkiler)
3- Yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Suyu süzülen labne ve yoğurdu (ya da kremayı) ekleyin.Çırpın.
4- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın.Unu ekleyin.Beyazları sarıların olduğu peynirli karışıma nazik hareketlerle akları söndürmeden spatula ile yedirin.
5- Buzdolabından kalıbı çıkarın.Üzerine peynirli karışımı döküp düzleştirin.Önceden ısınmış fırında 30 dakika pişirin.Kalıbınız 18 cm ise daha fazla pişirmeyin.Ortası sallanıyor olsa da soğudukça sertleşir. (18 cmden büyükse 5 dakika daha tutabilirsiniz.)
6- Üst krema malzemelerini küçük bir tencereye alıp karıştırın.Malzeme bütünleşince kısık ateşte pişirmeye başlayın.Göbek atmaya başlayınca ocaktan alın.Ilıması için kenarda bekletin ve kabuk tutmaması için arada bir karıştırın.Ilıyınca tartınızın üzerine kaşıkla düzgünce yayın ve cheesecake inizi buzdolabına kaldırın..Enfes peynirli kekiniz hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder