Pişmiş hallerinin resmi daha cazip olabilirdi, aslında pek de içime sinmedi resim.Ama misafirlerim gelmişti ben resim çekmeye çalışırken ve apar topar bir kare alabildim... Bir daha ki sefere daha da özenirim.Söz:)
Deneyeceklere kolay gelsin.
Bu tariften 30-35 adet çıkıyor.
Malzemeler:
130 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
5 -6 adet yeşil elma (diğer cinsler ile de olur ama yeşille daha leziz oluyor)
1 çay bardağı toz şeker
iri çekilmiş bir avuç fındık (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri karıştırıp özlüce bir hamur yoğurun ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
2- İç malzemesini pişirin.Bunun için elmaları rendeleyip yapışmaz bir tavaya alın.Toz şekeri ve fındıkları ekleyin.Suyunu çekince ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırın.)
3- Resimdeki gibi şekillendirip 180 derecede 15-20 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.(Resimdeki şekil için hamuru dikdörtgen açın, ortadan ikiye kesin.Her bir karenin içine çizikler çizin.Orta kısmına elmalı harçtan koyup dolayın ve hafifçe burun.)
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder