Denenmiş yemek, tatlı,kurabiye,kek ve dondurma tarifleri,çocuklar için tarifler ve daha fazlası
20 Nisan 2016 Çarşamba
TAHİNLİ ÇITIR RULO
TAHİNLİ ÇITIR RULO
Merhabalar,
Süper bir tarif vereceğim bugün.Oldukça büyük bir evde yaşadığım ve 2 küçük çocuğum olduğundan genelde hazırlaması pratik, çok zaman almayan ama lezzetli tarifler denemeye çalışıyorum.
Bu tarifi de 'umutsepetim 'de gördüm.Çıtırları o kadar övmüş ki denemesem olmazdı, görsel de çok iyiydi zaten...Ayrıca aynı tarife başka yerde rastlamadım...Annem de benzer bir tahinli baklava yapar, fakat o normal yufka ile yapıp kare kare kesiyor, üzerine o korkunç pudra şekerini serpiyor, ki şekerli bir yiyeceğin üzerine şeker serpilmesini anlayabilmiş değilim.Kola ile pasta yenilmesini anlayamadığım gibi.:)
Neyse ilk yaptığımdan bugüne kadar mütemadiyen pişiriyorum bu enfes çıtırları.
Arasına serpeceğiniz toz şeker her bit yufkaya 1 yemek kaşığı yeterli oluyor.2 kaşık da denedim çok tatlı oldu...
Tahin,ceviz tadını ve çıtırlık seviyorsanız denemenizi öneririm.
Kolay gelsin
sevgiler
Aşağıdaki tarif 3 tane resimdeki dikdörtgen borcam için olan ölçüdür.
Malzemeler:
Yarım paket baklavalık yufka
1,5 su bardağı tahin
1 su bardağı zeytinyağ (edit: ayçiçek yağı da olur)
2 su bardağı dövülmüş ceviz (yoksa koymayabilirsiniz)
1,5 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
1- Bir kasede tahin ve zeytinyağını karıştırın.
2- Baklava yufkasını tezgaha serin.Yarısına kadar tahinli yağ karışımından 2 kaşık kadar serpiştirip fırça ile yayın.Üzerine 1 yemek kaşığı kadar toz şeker serpin.(1 yemek kaşığı yeterli oluyor,2 kaşık aşırı tatlı oluyor.) Dövülmüş cevizi de ilave edin.
3- Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın ve incecik bir rulo yapın.
4- Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp, yağlı kağıt serdiğiniz/ yağladığınız klasik fırın tepsisine ya da borcama yerleştirin.
5- Tüm yufkaları sardıktan sonra üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.Ruloları ortadan ikiye kesin.Yaklaşık 20 dakika kadar 170 derecede pişirin.Üzerleri kızarınca fırından alın.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Zeytinyağı değil de tereyağı ya da ayçiçek yağı koysak olmaz mi acaba zeytinyağını pek sevmiyorum da
YanıtlaSilMERHABA Burçin Hanım; tabiki olur.Tereyağı da ayçiçek de mısırözü yağı da olur.Ben mutfakta sürekli zeytinyağı kullandığımdan aklıma diğer yağlar pek gelmiyor.:) Tereyağı kullanacaksanız eriterek kullanın, ayçiçek yağı daha uygun olur...Kolay gelsin
Sil