TEREYAĞLI ÜZÜMLÜ KEK
Kolayına kaçtım ve hemen herkesin evinde pişen bir kek tarifi hazırladım bugün...Pastanede ,fırında satılan kekin tadının aynısı.Kuru üzümle hazırladım ama üzüm yerine fındıklı, limonlu kuru meyveli de yapabilirsiniz.
Kullandığım kalıp 21 cm baton kalıp.Kalıbınız daha büyükse malzemeyi arttırmalısınız...
Malzemeler:
150 gr tereyağı
150 gr toz şeker ( 1 su bardağı civarı)
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
240 gr kadar un
200 gr kuru üzüm
Vanilya özütü
Hazırlanışı:
1- Kuru üzümleri yıkayıp, sıcak suda 5-10 dakika bekletip, süzün.Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
2- Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle birlikte ıslak kum gibi olana dek çırpın.Yumurtaları da teker teker ekleyip kremamsı olana dek çırpmaya devam edin.Sütü ekleyin.
3- Elediğiniz unu, kabartma tozunu ilave edin.Kekin kıvamı çok koyu olmalı.
4- Kuru üzümü ekleyip kaşıkla karıştırın.
5- Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 35-40 dakika 180 derecede pişirin.Eğer muffin kalıplarında yapacaksanız 25 dakika pişirme yeterli olur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder