16 Ekim 2017 Pazartesi

KURU PATLICAN SALATASI



KURU PATLICAN SALATASI
     Yazın kuruttuğum patlıcanları bu kez salata olarak hazırladım.Küçük bahçemizde kendimize yeteceğinden çok fazla patlıcan oldu bu sene.Bir kısmını dolmalık olarak, bir kısmını da yemeklik doğrayıp kuruttum.Yemeklik olan bir kaç sene kavanozda sağlam duruyor.Türlü yemeklerinde ,meze olarak falan hazırlanabiliyor ve bence taze patlıcandan daha lezzetli bir aroması oluyor kuruyunca.

    Aşağıda verdiğim çok pratik ama çok lezzetli bir tarif.Denemediyseniz öneririm.




Malzemeler:
Kuru patlıcan (ben 1,5 su bardağı kadar kullandım)
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak (2 si yemeğin içine 2 si sarımsaklı yoğurt için ayrılacak)
2-3 adet yeşil biber
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı salça (ben domates ve biberi karıştırdım)
tuz
karabiber-pul biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Dilerseniz kuru domates

Hazırlanışı:
1- Kuru patlıcanları yarım saat kadar suda bekletin.Sonra suyunu süzüp yeni su ekleyin ve patlıcanlar yumuşayana dek 5 dakika kadar (çok değil) haşlayın.

2- Tencereye zeytinyağını alın.Soğanı yemeklik doğrayıp yağda çevirin.Küçük doğradığınız sarımsağı da ilave edin.İkisi pembeleşince küçük doğradığınız yeşil biberi de ekleyin.Hepsi kavrulunca salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin.

3- Patlıcanın suyunu süzüp tencereye ekleyin, karıştırın.Yarım su bardağı kadar sıcak su ilave edin.(daha az su da olabilir, göz kararına göre ekleyeceksiniz, çok sulu da olmasın.)2-3 dakika daha çevirin.

4- Ocaktan alıp servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayın.Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder