17 Haziran 2014 Salı

AYRANLI DEREOTLU POĞAÇA



    Merhabalar;
    Pratik ayranlı poğaça var bugün.Peynir, dereotu,maydanoz gibi harcı arasına koymak yerine hamura karıştırıyoruz bu sebeple yapması daha pratik.2 gün tazeliğini koruyor.

   Bu tariften 14-16 adet büyük poğaça çıkıyor.

   Denemek isteyenlere kolay gelsin...



Malzemeler: 
3 su bardağı un
1 su bardağı koyu kıvamlı ayran
50 gr tereyağı (oda ısısında erimiş)
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine sürmek için )
2 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı yuz
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
200 gr beyaz peynir ya da çökelek
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu

Üzeri için:
Yumurta sarısı (hamurdan kalan)
Çörekotu ve susam

Hazırlanışı:

1- Unu eleyerek yoğurma kabına alın.Ortasını havuz gibi açıp içine karbonatı ekleyin.Karbonatın acılığını alması için de üzerine limon suyu sıkın.Tereyağı, ayran, yumurtanın beyazı, tuz, kırmızı pulbiber, kekik, peynir, maydonoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

2- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp şekil verin.


3- Yağlı kağıt serilmiş ya da yağladığınız fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu, susam serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder