6 Haziran 2014 Cuma

PASTANE AÇMASI


 



     Cumanız mübarek, dualarınız kabul olsun inşallah...

    Pastane açmasını sevmeyen  var mıdır?Böyle yumuşacık, tel tel ayrılmış, mahlep kokulu tazecik açmanın yanında güzel bir de çay oldu mu! oh yeme de yanında yat durumu.

    Bu tarif pastane poğaçası gibi yapılıyor ancak arasına tereyağı sürülüyor ki tel tel ayrılsın.Tadını seviyorsanız paskalya gibi içine biraz mahlep ilave edebilirsiniz...



Malzemeler:
1 su bardağı süt (ılık olmalı)
1/2 su bardağı su  (ılık olmalı)
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tozşeker
2 yumurta (birinin sarısını üzerine)
4-5 su bardağı un

Arası için:

2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)

Üzeri için:

Çörekotu ,susam ve hamurdan artan yumurta sarısı





Hazırlanışı:

1- Ilık sütü ve ılık suyu bir kaba dökün.İçine maya, şeker ve tuzu ekleyin.Elinizle şöyle bir karıştırın.


2- Zeytinyağı, mahlep, yumurta ve eleyerek unu da ekleyin.Unu yavaş yavaş ilave edin.Hamur ele yapışmayacak gibi olduğunda yoğurun.Yoğurdukça hamur özdeşleşip kıvam bulacak.


3- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.Her bezeyi elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.1 çay kaşığı tereyağını üzerine koyup fırça ya da elinizle sürüp dağıtın.


4- Hamuru bohça gibi kapatın ki yağ içinde kalsın.Sonra hamuru uzatın.Bir elinizle sağa diğer elinizle sola (yani iki ucu ters tarafa doğru) birkaç tur çevirin.İki ucu birleştirip simit gibi yuvarlak şekil verin.


5- Tüm hamurlar bitince tepside yarım saat tepsi mayası için bekletin.Yarım saat sonunda üzerlerine yumurta sarısını hafif hareketlerle sürün.Susam ve çörekotu serpiştirin.


6-170 derecede 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder