16 Temmuz 2014 Çarşamba

PASKALYA TARİFİ








      İşteee, benim en sevdiğim hamur işlerinden birisi.Her sabah yesem bıkmam o derece.Dayanılmaz mahlep kokusu ve yumuşacık bir lezzet.Deneyin pişman olmayacaksınız...

    Instant maya kullanacaksanız direkt hamura, yaş maya kullanacaksanız ılık sütün içinde eritip kullanmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.

    Üzerine sürülecek yumurtayı unutmuşum.Sevgili Yasemin'e  dikkati için teşekkürler:)

Bu tariften 4-5 adet çok büyük paskalya çıkıyor.


Malzemeler:
3 yumurta
Yarım sb pudra şekeri
125 gr tereyağı
2 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
21 gr yaş maya ya da 1 paket instant maya

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Dilerseniz file badem ya da dövülmüş fındık.




Hazırlanışı:
1- Yumurta ,pudra şekeri, tereyağı, mahlep,süt, tuzu yoğurma kabına alın.Elinizle şöyle bir karıştırın.Mayayı ekleyin.Unu eleyerek ve azar azar ekleyin.Yumuşak bir hamur yoğurun.

2- Hamur yoğurup 1 -2 saat mayalanmasını bekleyin.Hamur 2 katına çıkınca örgü şeklini verin ve tepsi mayası için yarım saat kadar bekletin.170 derece fırında 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder