8 Nisan 2020 Çarşamba

BİSKÜVİLİ HAVUÇ TOPLARI


                

                                 

Malzemeler:
5-6 adet büyük boy havuç
1 su vardağı tozşeker
1 paket sade petibör bisküvi
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:
1- Havuçları yıkayıp,kabuğunu soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin.Yarım çay bardağı kadar su ilavesi ile tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika kadar pişirin.

2- Şekeri de ilave edin.Yumuşayana kadar pişirin.(5-10 dakikada pşiyor.)

3- Bir paket bisküviyi elimizle ufalayıp havuçlu karışıma ekleyelim.(isteyen robotta da çekebilir ama havucun sıcaklığı ile zaten bisküvide yumuşuyor,elle kırılınca da oluyor yani.) Kapağını kapatıp soğuyana dek bekeleyelim, soğuyunca da elimizle yoğuralım.Cevizi de ekleyelim.

4- Ceviz büyüklüğünde pürüzsüz toplar hazırlayıp bolca hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizelim.Buzdolabında birkaç saat dinlndirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



1 yorum: