8 Nisan 2020 Çarşamba

PATATESLİ SULU KÖFTE





                 

PATATESLİ SULU KÖFTE

Çocukken çok sevdiğim bir yemek.Yapımı oyalayıcı gibi gözükse de aslında kolay.

                         

Malzemeler:
Köftesi için:
200 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı kısırlık (köftelik) bulgur
2-3 diş ezilmiş sarımsak
Tuz,karabiber,pulbiber

2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 -3 yemek kaşığı un
2 orta boy patates

Hazırlanışı:
1- Derin bir kaseye kıymayı, ezilmiş sarımsağı,bulguru ,tuz ve baharatı ekleyip yoğurun.Ne kadar iyi yoğurursanız dağılma ihtimali o kadar düşecektir.Yayvan bir tabağa biraz un serpin.Elinizle yuvarladığınız küçük köfteleri bu unlu tabağa koyup arada sallayarak birbirine yapışmasını önleyelim.

2- Tencereye zeytin yağını döküp yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip rengi dönene kadar pişirin.Salçayı ekleyin.Yemeklik doğradığınız patatesleri de ekleyip üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ediyoruz.

3- Yemek piştikten sonra köfteleri teker teker ilave edin.Ocağın altını kısıp 10-15 dakika daha pişirin. Tuzunu baharatını kontrol edip ocaktan alıp ılıyınca servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder