Yukarıdaki resimde görülen güzel hanım benim görümcelerimden Songül...Bu kurabiyeyi yıllar önce Songül, onlara misafirliğe gittiğimizde pişirmişti.Tarifini istemeye çekinmiştim o zamanlar...Artık çekinmem geçti !:) tarifi aldım...
Tabii hemen denedim.Minik minik olması sevimlilik katıyor.Böylece çayın kahvenin yanında kalorisi biraz daha düşük bir atıştırmalık oluyor.Ben kakaolusunu yaptım, Songül'ün tarifi sade.İkisinin tadı da harika oldu.
Tabağın altındaki dantel masa örtüsünü de kendisi örmüş sanırsam.Çok maharetlidir kendisi...
Deneyip paylaşın hadi!
Malzemeler:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 su bardağı kadar fındık (çeklilip un haline getirilmiş)
(Dilerseniz 2 yemek kaşığı kakao)
Hazırlanışı:
1- Tereyağı ve pudra şekerini 1-2 dakika çırpın.
2- Kabartma tozu, un,kakao ve fındığı tercihen ayrı bir kapta karıştırıp tereyağlı karışıma ekleyin.
3- Hamur yoğurup elinizle minicik toplar hazırlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.160 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder