Merhaba;
Süt içmeyen çocuklar için ya da hafif tatlı arayanlar için birebirdir sütlaç...Ben hiç bir zaman sütlaç hazırlarken içine nişasta eklemem.Çünkü pirinçte zaten nişasta var.Ekstra nişastalamaya gerek yok.Aslında çok eski bir tarif olan bu tatlının orjinalinde de nişasta yoktur.
Bir de piştikten sonra çok hafif sulu olabilir.Bekledikçe zaten pirinç şişecek ve kıvamı koyulaştıracaktır.Bu yüzden kıvamı hafif sulu olursa endişelenmeyin diyorum ve tarife geçiyorum...
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1,5 litre süt
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
1- Pirinci tencereye alın.Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar pişirin.
2- Ayrı bir tencerede sütü de kaynatın.Pirinci suyu ile beraber kaynayan süte ilave edin.
3- Ocağın altını kısın.Şekeri ve tuzu ekleyin.Sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin.
4- Sıcakken kaseler paylaştırın.Soğuyunca buzdolabına kaldırın...Servise hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder