Tahıl gevreğini genelde çocuklar sever.Sanırım kıtır kıtır olmasından dolayı yemesini zevkli bulurlar.Bazen yoğurdun üzerine meyvelerle karıştırıp bende yerim.Kendim yapabilir miyim diye denemek istedim.Bence oldu.Hem de içindekileri malzemeleri de biliyorum.
Tarifin orjinalinde 1 yemek kaşığı bal yazıyordu ancak biz çok şekerli sevmiyoruz bu yüzden yarım tatlı kaşığı koydum.Bence tadı gayet yerinde oluyor bu şekilde. Çocukların az şekerli tada alışması ve damak zevklerini bu şekilde yönlendirmek için hazırladığım gıdalarda hep şeker oranını düşürürüm ben.Uzun bir konudur bu...Neyse siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz şeker miktarını.
Ev yapımı tahıl gevreğini yaparken en önemli püf noktası hamuru çok ince açmanız.
Malzemeler:
1/2 su bardağı badem ve ceviz
3/4 su bardağı buğday kepeği
3/4 su bardağı tam buğday unu
1/4 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal (ya da esmer şeker)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 su bardağı su
Hazırlanışı:
1- Bademleri mutfak roboyunda un haline gelene dek çekin.
2- Su dışındaki tüm malzemeleri de ekleyin.Hamur haline gelip toparlanana kadar kaşık kaşık suyu ilave edin.Bu aşamada robot yetersiz geliyorsa elinizle yoğurabilirsiniz.
3- Yağlı kağıt serili tepsinin üzerine hamuru yayın ,üzerine başka bir yağlı kağıt serin ve merdane ya da oklava yardımı ile incecik açın.İnce açarsanız kıtır kıtır olurlar.Kalın açınca gevrek olmuyorlar.
4- Üste serdiğiniz yağlı kağıdı kaldırın ve önceden ısıttığınız fırına atıp 20-30 dakika pişirin.
5- Pişip soğuyunca küçük parçalara bölüp hava geçirmeyen bir kavanoza koyarsanız uzun süre saklayabilirsiniz...
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder