10 Kasım 2014 Pazartesi

NARLI SORBET





Nar mevsimi geldi...O zaman bu kıpkırmızı nar sorbet'yi denemenin tam sırası. Küçükken meybuz lar vardı bilir misiniz? Tadı onun gibi.





  
   Daha önce yoğurtlu dondurma ve süt reçelli dondurma yapmıştım.Serinlemek için şimdi de sorbet yi denedim.Tarif güzel, malzeme az.Deneyin derim...

   Tarifi Cafe Fernando'dan uyarladım.


Yaklaşık 1 litre için
Malzemeler:
4 su bardağı taze sıkılmış nar suyu (yaklaşık 7 adet büyük boy nar)
1+1/4 su bardağı şeker (250 gram)
2 yemek kaşığı limon suyu



Hazırlanışı:
1- Narların suyunu tercihen elinizle sıkın. Çünkü makine de sıkarken beyaz zar kısmı sorbet tadını acılaştırabilir.Ayrıca elde sıkmak hiç zor değil.Sadece etrafa sıçramasın diye lavabonun içinde ya da sıçramayacak alanda sıkın.Aynı limon sıkar gibi ortadan ikiye bölün ve derin kaseye sıkın

2- 2 bardak nar suyunu ve şekeri kısık ateşte şeker eriyene dek karıştırın.

3- Şekerli karışımı kalan 2 bardak nar suyuna limon suyu da ekleyerek karıştırın.

4- Tadına bakın çünkü buzlukta dondukça şeker seviyesi düşer.Normal şeker tadından biraz daha tatlı olması iyi olur.

5- Kapaklı bir kaba (tercihen plastik olmasın) aktarın.buzlıkta 3-4 saat bekletin

6- Kabınız geniş ve yayvan olursa daha verimli sonuç elde edersiniz.Çelik kap iyi.
Kabı buzluğa yerleştirin.Dondurma/sorbet kıvamına gelene dek 30-35 dakikada bir çıkarın çatalla hızlıca karıştırın ve yine buzluğa geri koyun.3-4 karıştırmadan sonra kıvamı gelecektir.Kapağını kapatın ya da stretch ile sarın ve 4-5 saat kadar daha bekletin.Servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder