Çok bereketli, sunumu değişik ve tadı da enfes bir tarif var sırada.Deneyin pişman olmazsınız.
Yanına pilav da yaptınız mı bu tarif ile 4 kişi rahatlıkla doyar.
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet yufka
1 ad soğan
1 ad patates (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
250-300 gr az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
3-4 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, kekik,nane,kimyon
Üzerine domates sosu için:
2-3 ad domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Az tereyağı
Hazırlanışı:
1- Patatesi ve soğanı rendeleyin ve sularını sıkıp karıştırma kabına alın.İçine kıymayı, baharatları,galeta ununu, salçayı maydanozu koyup yoğurun.
2- Yufkanın birini serip üzerini fırça ile hafifçe yağlayın.
3- Yarıya yakın kısmını katlayın.Katlı kısma köfte malzemenizi uzunlamasına yerleştirin.Kenar kısımlarını içe doğru katlayıp rulo şeklinde sarın.
4- Bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin.Köfteli taraflar yukarı bakacak şekilde şişe geçirin.İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
5- Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizin.Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
6- Yufkalar kızarana dek 180 derece fırında pişirin.
7- Sosu için: Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyun.Domatesleri rendeleyin, yağa ekleyin.sarımsakları soyup küçük küçük kesin,tuzu ve kekiği ekleyin ve hepsini kısık ateşte çok az pişirin.Suyunu çekmesin, malzemeler birbiriyle özdeşleşse yeter.
8- Fırından çıkan yufkalı kebaplarınızı servistabağına alın ve domates sosu ile servis edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder