10 Nisan 2015 Cuma

ÇİKOLATALI EN İYİ KEK





  Çikolatalı muhteşem kek

  Merhaba;
  Bu kek inanılmaz güzel, yumuşacık ve yoğun çikolata tadı gelen süper bir tarif.Tarifi öğrendiğimden beri o kadar çok sık pişirdim ki! Siz de bizim gibi çikolata bağımlısıysanız bu tarifi defterinize not edin.

   Kekin sıvı malzemelerini iyice çırpın ama diğer tüm kekleri yaparken ki gibi unu ekledikten sonra fazla çırpmamaya özen gösterin ki pofuduk dokusu kaybolmasın.

  Aşağıdaki yıldızlı yerleri okumanızı tavsiye ederim.

* Buttermilk Amerikan tariflerinde sıkça geçen bir malzeme.Bu konu ile ilgili yazı hazırlayacağım ileriki günlerde.Buttermilk i evde basitçe şöyle hazırlayabiliriz.1 su bardağı ılık sütün içine 1 çay kaşığı kadar limon suyu sıkın.Kaşık ile karıştırın, topaklandığını göreceksiniz.İşte evde en basit yapma yolu bu.Uğraşamam derseniz sıvı krema kullanabilirsiniz.

** Nescafe ile aynı sonucu alabileceğinizi sanmıyorum.Sert americano ya da filtre olmalı.Kekte kahve tadı hiç hissedilmiyor.


*** Kakaoyu en iyi markadan seçerseniz muhteşem bir tat yakalarsınız.


Terazi kullanmayanlar için bardak ölçüsü de ekledim.






Malzemeler:
220 gr. toz şeker (1 sb+ 1/3 sb)
180 gr. un    (1 sb+ 1 su bardağından 1 parmak eksik)
50 gr. kakao (yarım sb)***
1/2 çay kaşığı tuz
1 kabartma tozu
200 ml buttermilk (ya da taze krema) *
200 ml americano kahve (ya da filtre) **
75   ml.zeytinyağı ya da sıvıyağ (Yarım sb)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Hazırlanışı:
1- Americano ya da filtre kahveyi sıcak su ile hazırlayıp kenarda soğuması için bekletin.

2- Şeker, buttermilk ya da taze krema, sıvı yağ, yumurtalar ve ılıyan kahveyi (sıcak olmamalı) karıştırma kabında çırpın.Vanilya özütünü ekleyin.
,
3- Un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kaba eleyin.Kaşıkla malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın.

4- Kuru malzemeleri ıslak malzemelere bir kaç hamlede ekleyip karıştırın.Çok çırpmayın, Malzemelerin birbirine karışması yeterli.

5- Kalıbı yağlayıp ve kakao serpin.

6- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

7- Soğuduktan sonra ister buzdolabında bekletin ister oda sıcaklığında servis edin.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder