13 Nisan 2015 Pazartesi

LİMONLU KREMA




LİMONLU KREMA
Merhaba; 
Pastalarda ara krema olarak ya da tart kreması olarak sürekli kullanıp sevdiğim bir tarif.Hatta muhallebi niyetine bile yenebilir.
Yukarıdaki limonlu tartı  (tıklarsanız açılır) ve pastanın ara kremasını bu krema ile hazırladım.
İyi haftalar herkese:)



LİMON KREMASI
Malzemeler:
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3 yumurta sarısı
7 yemek kaşığı toz şeker
2 tane limon rendesi (ince tarafı ile)
2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1yemek kaşığı zerdeçal (sadece sarı renk versin diye)

Hazırlanışı:
1- Tereyağı dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup çırpıcı ile malzemeler birbirine geçinceye kadar karıştırın.Sonra ocağın altını açın ve normal ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin.

2- Koyulaşınca tereyağını ekleyin ve ocağı kapatın.Soğuyunca kullanabilirsiniz.Soğuması için kenarda bekletirken kabuk tutmaması için arada bir karıştırmayı unutmayın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder