2 Nisan 2015 Perşembe

LİMONLU KEK





   Merhaba;
   Uzunca bir süre salgın hastalık olan gripten nasibimi almış olarak buralarda yoktum.Çok şükür her şey yoluna girdi ve kaldığım yerden devam edebiliyorum.

   Limonlu kek yapmıştım.Buram buram limon tadı hissediliyor.Yumuşacık bir kek...Daha baskın limon tadı istiyorsanız limon rende sayısını arttırabilirsiniz...




Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik ılık süt 
1 su bardağı zeytin yağı (ya da sıvı yağ)
1 yemek kaşığı yoğurt (yumuşaklık katıyor)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 limonun suyu 
1 limon kabuğunun rendesi (rendenin ince tarafı ile)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi 
2,5-3 su bardağı un

Hazırlanışı:
1- Yumurtaları şeker ile beraber beyazlaşıp krema kıvamına gelene dek çırpın.(3 dakika)

2- Tüm sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.

3- Kabartma tozu, vanilya özütü, hindistan cevizi ve eleyerek unu başka bir kapta karıştırın ve yukarıdaki sıvı karışıma ilave edip malzemeler karışana kadar çok az karıştırın.

4- Kalıbınızı yağlayın.Üzerine un eleyin.Hamuru kalıba dökün .

5- 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.(25-30 cm kalıp için bu süre uygun, ancak küçük kalıplarda ya da muffin kalıplarında yapacaksanız süreyi 20-25 dakika ile sınırlandırmalısınız.)

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder