5 Eylül 2014 Cuma

VAN SEYAHATİ YASEMİN'İN YEMEKLERİ

     Ramazan bayramında Van'daydık.Uzun ama zevkli 1900 km lik yolculuktan sonra vardık Van'a.Bu sefer değişik güzergahtan gidelim dedik ve daha önce Mardin, Gaziantep üzeri gitmek yerine Sivas, Erzurum yolunu tercih ettik.Güzeldi, ben sevdim.Doğu bana batıdan her zaman daha cazip gelmiştir zaten.

     Çok sevdiğim eltim Yasemin bizi iftara aldı.Çok güzel yemekler de hazırlamıştı.Yazlıkta ağırladılar bizi.Van gölüne nazır bir masa hazırlamışlardı bize.İşte şu manzara:


     Van gölü...Suyu çok güzel, sodalı ve şifalı.Ama çok soğuk.Sahilden çıkan kille bir kil banyosu da yaptık mı oh mis...Canavara henüz rastlamadım...:)



     Sofradaki geleneksel yemeklerin fotoğrafları aşağıda.Yutkunarak şu satırları yazıyorum.Bu yemek yapma işi elle de alakalı.Aynı malzemeler bile olsa herkesin elinden aynı tat çıkmıyor...

     İftar olduğundan ve zamanla yemeğe oturulduğundan malesef sofranın tam halinin resmini çekemedim.Birkaç çeşit daha vardı, onları fotoğrafladığımı sanıyordum ama unutmuşum maalesef...


                                          Bol soğan, biber ve domatesli bulgur pilavı
                  
                                         Komposto...

                                          Tarifi bloğumda da yer alan kıymalı börek

                                           İrfan Abi'nin yoğurduğu çiğ köfte



                                         Hemen her davet sofrasının olmazsa olmazı sarma...


     Van'da hemen herkesin bahçesinde balkonunda bu görüntü vardı.

     Kayısı, erik ve elma kuruları...Bunlarıdönünce bende denedim ama olmadı.İzmir'in havasından mı kayısının cinsinden mi bilemiyorum ama benim kayısılar simsiyah oldu.



                         Her şey için çok teşekkürler, ellerine sağlık Yasemin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder