24 Eylül 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAMYA YEMEĞİ





   Merhabalar;

   En sevilen yemekler arasında genelde pek yer almayan bamya tarifi var sırada...Bamyalar sünmesin diye pişirken yarım limon suyu ilave etmeyi unutmayın.Bir de öyle çok karıştırmayın.Karıştırırken tahta kaşık kullanmanızı öneririm.

Malzemeler:
Yarım kg bamya
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
zeytinyağı
limon suyu
İsterseniz 1 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı:
1- Bamyaların sap kısımlarını huni şeklinde yuvarlayarak kesip temizleyin.(Bamyayı baş tarafını kestikten sonra sümüklenmemesi için hemen pişirmek gerekiyor.Bir kaseye su doldurup içine yarım limonun suyunu sıkın ve temizlediğiniz bamyaları yemeği yapana dek bu suda bekletin.Bamyaları tencereye atarken bu suyu süzün)

2- Tencereye zeytinyağı dökün.Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip biraz pişirin.İnce doğranmış sarımsakları koyun.Salçayı ve küçük doğranmış domatesleri de ekleyip çok az soteleyin.

3- Temizlediğiniz bamyaları da tencereye atıp üzerine biraz çıkacak kadar su,tuz, yarım limon suyu ve toz şekeri de  ekleyip orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder