4 Kasım 2015 Çarşamba

KARAMELLİ PASTA




   KARAMELLİ PASTA

   Malzemesi az,yapımı pratik bir pasta pişirdim çarşamba günü gelen özel konuklarıma.(İyi ki varsınız) Pandispanyası süngerimsi gayet güzel.Üzerindeki karamel tadı da hoş.Onlar da çok beğendi...

   Tarif 8-9 kişilik



Malzemeler:

Kek için:
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vaniya özü

Arası için:
200 ml krema
80 gr sütlü çikolata
80 gr.bitter çikolata

Üzeri için:
1 su bardağı toz şeker
200 ml.sıvı krema



Hazırlanışı:
1- Toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın.(beyazlaşana dek)

2- Un, kabartma tozu, kakao,vanilya özü ve suyu ilave edip karıştırın.

3- 20-22  cm yağlanmış kek kalıbına hamuru döküp hava kabarcıkları çıksın diye bir kaç kere tezgaha vurun.Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

4- Fırından alıp 5-10 dakika dinlendirin.Ortadan enlemesine ikiye kesin.Kenarda bekletin.

5- Kremayı bir tencerede ısıtın.Isınınca kenara alıp içine çikolataları ilave edip eriyene kadar karıştırın.Ilıyınca keklerin arasına bu karışımı yayın.Kekler üst üste kapatın.

6- Ayrı bir tencerede toz şekeri kısık ateşte eritin.Eriyip rengi sararınca krema ilave edip karıştırın.Ocaktan alıp ılımaya bırakın.Ilıdığında kekin üzerine kaşıkla gezdirin.

7- Buzdolabında biraz bekletin.Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder