12 Mart 2015 Perşembe

MARMELATLI İKİLİ KURABİYE






   Kayısı marmelatlı ikili kurabiye.
   Ortasına nefis kayısı marmeladı sürülmüş kakaolu kurabiyeler.Dış görünüş de önemli diyenlere gelsin:)
    Tarif çok basit, farklı şekillerini yüzlerce kez pişirdiğim bir tarif.




Malzemeler:
1 yumurta
150 gr.tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özütü
3 yemek kaşığı kakao
2-3 su bardağı un

Arası için:
Dilediğiniz bir marmelat.



Hazırlanışı:
1- Pudra şekerini ve tereyağını çırpın.

2- Yumurta ve kalan tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.

3- Unu yavaş yavaş ekleyip, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hala ele yapışıyorsa un yerine nişasta ekleyin.

4- Ben kalıp kullandım.Ancak kalıpsız da yapılabilir.Hamuru merdane ile açın.Çay bardağı ile yuvarlak şekil verin.Ortasına küçük pet şişe kapağı veya yuvarlak ve daha küçük bir kalıpla kesin.Yağlı kağıt serili tepsiye koyun.Sonra alt kısmını yine aynı çay bardağı ile kesin.Bu şekilde tüm hamuru kesin.

5- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.170 derecede 15-20 dakika kadar pişiirn.

6- Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.1 çay kaşığı marmeladı ortası delik olmayan kurabiyenin sadece orta kısmına sürün.Ortası delik olanı üzerine dikkatlice yapıştırın.Servis tabağına alın.Bu kadar:)


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder