10 Mart 2015 Salı

PATATESLİ AY POĞAÇA






   Patatesli ay poğaça
   Son zamanlardaki favori poğaça tarifim.Dışı sert ve kıtır,içi yumuşak.Tuzlu bir tarif arıyorsanız tavsiye ederim...



Malzemeler:
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 çay bardağı yoğurt 
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı yuz
4 su bardağı un

İç harcı:
2 adet haşlanmış patates, tuz, karabiber ve dilediğiniz baharat.
Ayrıca dilerseniz maydonoz, nane,ve beyaz peynir ya da çökelek ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Unu eleyerek ve  azar azar eklemeyi unutmayın:)

2- Hamurunuza istediğiniz şekli verip ortasına malzemeyi koyun ve üzerine artan yumurta sarısını sürüp 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin.
Resimdeki gibi ay şekli vermek istiyorsanız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.Elinizle oval şekli verin.Ortasına iç harcdan ekleyip yuvarlayarak kenarları birleştirin.Elinizle şekli düzeltip tepsiye yerleştirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder