3 Ağustos 2015 Pazartesi

HÜNKARBEĞENDİ



HÜNKARBEĞENDİ

Merhabalar;
Patlıcanın çok sevdiğim versiyonlarından birisi var bugün:Hünkarbeğendi.
Davet sofralarınızda hem mideye hem göze hitap eden bir yemek.Tam da patlıcan zamanı.
Denemek isteyenlere kolay gelsin.
Bereketli sofralar...



Malzemeler:
300  gr kuşbaşı dana eti
4 adet patlıcan (közlenmiş,temizlenmiş)
1 er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
1 adet domates (kabuğu soyulup ince doğranmış)
Tuz, karabiber
Yeteri kadar sıcak su

Beğendi için:

1 su bardağı süt (gerekirse ilave edin)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,karabiber

Hazırlanışı:
1- Zeytinyağı ve tereyağı tencereye alıp eti ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

2- İnce kıyılmış soğanları da ekleyin.Soğanın rengi dönünce salçayı ilave edin.1-2 dakika sonra ince doğradığınız domatesi ekleyin.Kavurun.Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin.Tuzunu, karabiberini ekleyin.

3- Patlıcanları közleyin.(Ben direkt ocak üzerinde közlemeyi sağlıksız buluyorum.Fırında közleyebilir ya da köz yapan tava kullanabilirsiniz.) Kabuklarını soyun.Bıçakla doğrayarak ezin.

4- Başka bir tencereye tereyağını alıp, unun rengi dönene dek kavuurn.Sütü ilave edin.Muhallebi kıvamına gelince minik doğranmış patlıcanları ilave edin.2 dakika kadar pişirin.Kaşar peyniri ekleyip tuz ve karabiberini ayarlayın.Kapağını kapatın.

5- Patlıcanı servis tabağına alıp üzerine eti yerleştirin.Soğutmadan servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder