10 Ağustos 2015 Pazartesi

SUSAMLI TAHİNLİ KURABİYE




   Susamlı tahinli kurabiye
   Güzel bir tarif daha.Tahin ve susam tadını seviyorsanız denemelisiniz.2 katlı ağızda eriyen yumuşacık bir lezzet.



Yaklaşık 40 adet kurabiye için:

Malzemeler:
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
1 çay bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü

Arasına sürmek için:
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Etrafı için:
1 su bardağı susam (kavrulmuş)



Hazırlanışı:
1- Yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta, vanilya özü ve şekeri yoğurma kabına alın.

2- Nişasta, kabartma tozunu ilave edin.Unu yavaş yavaş ekleyin.Yani 3 bardağı ekleyip yoğurun.Sonrasını gerektikçe ilave in.Hepsini bir anda boşaltırsanız hamur toparlanmakta zorlanıyor.

3- Hamuru merdane ile yarım cm civarında açın.1 cm yapmayın birleştirince çok kalın oluyor. Geniş ağızlı çay bardağı ile ya da yuvarlak kalıpla kesin.Yağlı kağıt serili tespsiye dizin.Önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika pişirin.

4- Bir kasede tahin ve şekeri karıştırın.Kurabiyeleriniz soğuyunca bir tanesinin üzerine tahinli karışımdan sürüp diğer yuvarlağı üzerine kapatın.Kenarına da bıçak ile tahinli karışımdan sürün ve susama bulayın.

5- İşte enfes kurabiyeler hazır.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder