Denenmiş yemek, tatlı,kurabiye,kek ve dondurma tarifleri,çocuklar için tarifler ve daha fazlası
10 Ağustos 2015 Pazartesi
SUSAMLI TAHİNLİ KURABİYE
Susamlı tahinli kurabiye
Güzel bir tarif daha.Tahin ve susam tadını seviyorsanız denemelisiniz.2 katlı ağızda eriyen yumuşacık bir lezzet.
Yaklaşık 40 adet kurabiye için:
Malzemeler:
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
1 çay bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
Arasına sürmek için:
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Etrafı için:
1 su bardağı susam (kavrulmuş)
Hazırlanışı:
1- Yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta, vanilya özü ve şekeri yoğurma kabına alın.
2- Nişasta, kabartma tozunu ilave edin.Unu yavaş yavaş ekleyin.Yani 3 bardağı ekleyip yoğurun.Sonrasını gerektikçe ilave in.Hepsini bir anda boşaltırsanız hamur toparlanmakta zorlanıyor.
3- Hamuru merdane ile yarım cm civarında açın.1 cm yapmayın birleştirince çok kalın oluyor. Geniş ağızlı çay bardağı ile ya da yuvarlak kalıpla kesin.Yağlı kağıt serili tespsiye dizin.Önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika pişirin.
4- Bir kasede tahin ve şekeri karıştırın.Kurabiyeleriniz soğuyunca bir tanesinin üzerine tahinli karışımdan sürüp diğer yuvarlağı üzerine kapatın.Kenarına da bıçak ile tahinli karışımdan sürün ve susama bulayın.
5- İşte enfes kurabiyeler hazır.Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder