Denenmiş yemek, tatlı,kurabiye,kek ve dondurma tarifleri,çocuklar için tarifler ve daha fazlası
11 Ağustos 2015 Salı
PEMBE KURABİYE (PANCARLI KURABİYE)
Merhaba;
Rengi çok hoş açık pembe.İçinde pancar olduğu hiç belli olmuyor...Beni tanıyanlar gıda boyasını ve doğallığından emin olmadığım yiyecek ve katkılarını mecbur hissetmedikçe ve gerekmedikçe kullanmadığımı bilir.Ama bazen renk de lazım.Oğlum pancarı normal şekli ile yemiyor.Ben de kurabiyeye koydum.Hiç anlamadan severek yedi, bitirdi.Ispanak ve pazı otu da doğal yeşil renk için birebir.
Bu tarifse olur mu acaba diyerek denediğim ve beğendiğim tariflerden birisi oldu.Hamur aşamasında renk aşağıda görüldüğü gibi koyu pembe.Ancak pişerken rengi açılıyor.Az tatlı, çayın yanında kıtır kıtır yenebilecek hoş bir tat.Pancarın tam mevsimi, deneyin seveceksiniz.Dediğim gibi pancar tadı gelmiyor.
Şayet çok şekerli tatlara alışkınsanız şeker miktarını biraz arttırabilirisniz.Ama bence bu az tatlı hali ile gayet güzel.Belki pudra şekeri de serpilebilir.
Altta aynı hamurdan çubukta kurabiye denemem var:)
Sevgiyle kalın...
Malzemeler:
1 yumurta
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3- 3,5 su bardağı un
2 ortaboy haşlanmış pancar
Hazırlanışı:
1- Pudra şekeri ve tereyağı mikserle çırpın.
2- Pancarı ezilip yumuşayana dek haşlayın.(Dilerseniz doğrayıp buharda da pişirebilirsiniz.)Haşlanan pancarı çatalla iyice ezin.Soğuması için kenarda bekletin.Bu aşamada çatal yerine robotta kullanılabilir.
3-Yumurta, nişasta,kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun.Ezilmiş pancarı da ilave edip unu eleyerek ekleyin ve yoğurun.
4- Hamura istediğiniz şekli verip 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.(Ben merdane ile açıp kalıpla kestim.)
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder