ETLİ KURU FASULYE Klasik Türk lezzetlerinden birisi var bugün.Hemen herkes farklı şekilde pişiriyor kendisini.Kimisi 1 gece önceden suda bekletip ertesi gün haşlıyor, kimisi hiç bekletmeden direkt düdüklü tencerede 45 dakika kadar pişiriyor.Bu yaşadığınız yerin havası ve kullandığınız bakliyatın cinsine göre değişiklik gösterebilir.Hatta pişirme süresi bazı fasulyelerde yarım saat bazılarında 1 saat olabilir.Çok mu uzattım?Neyse siz sık sık kontrol edip kafanıza göre pişirin.
Bana yazmak isterseniz:
bernisbayram@yahoo.com
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
300 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates (kabuğu soyulup doğranmış)
Tuz, karabiber
2 adet yeşil biber.
zeytinyağı
Hazırlanışı:
1- Kuru fasulyeleri 1 gece önceden suda bekletin.Ertesi gün sıcak su ile hafiçe haşlayın.(Ya da suda bekletmeden direkt düdüklü tencereye su ile birlikte doldurup 45 dakika haşlayın.Ben genelde böyle yaparım.Gayet güzel olur.Tabii pişme durumu cinsi ile de alakalı.)
2- Tencereye zeytinyağını dökün.Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin.Rengi dönünce eti ekleyin.Salçayı ilave edin.Suyunu süzdüğünüz işen kuru fasulyeleri de tencereye boşaltıp baharat, tuz ve biberi ekleyin.Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilavesi ile pişirin.Zaman belirtmeyeceğim çünkü her fasulye farklı zamanda pişer.Arada kontrol eder, yumuşayınca altını kapatırsınız.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder