İçindeki kıymanın yarısı pişmiş yarısı çiğ olmalı, çok pirinç içermemeli ve ılık yenmeli.Şekil orta boy ve oval olmalı.Püf noktası bu.
Yapımı hiç zor değil, deneyeceklere kolay gelsin.
Bu tariften 6 kişilik köfte çok rahat çıkar.
İşte son zamanlarda üst üste defalarca dinlediğim müthiş parça :'Ungodly Fruit' Wax Taylor.Bence başyapıt.
Sevgiyle kalın:)
Malzemeler:
500 gr köftelik kıyma
200 gr dana kıyma
1 orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
Yarım bağ maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Bulamak için:
Un
Yumurta
Kızartmak için:
Zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
Hazırlanışı:
1- Dana kıymayı az yağla tavada çevirin.Ocaktan almaya yakın çok küçük doğradığınız (ya da rendeleyip suyunu sıktığınız) soğanı ekleyin.Ocağı kapatın.
2- Diğer tarafta az suyla pirinçleri çok az haşlayın.(iyice pişmeye gerek yok, 5 dakika yeterli)
3- Yoğurma kabına pişmiş kıyma, çiğ kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip yoğurun.
4- Harçtan ceviz büyüklüğünd eparçalar alıp köfte şeklini verip biraz yassılaştırın.Önce una sonrada çırpılmış yumurtaya bulayın.Derin kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun
Çok güzel olmuş
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilMerhaba kadınbudu merhaba mehtap hanım.sayenizde öğrenip yaptığım bu köfte ailem tarafından çook sevildi.iiki varsınız.takibimdesiniz.sevgiler Norveçten
YanıtlaSilmerhaba, ellerinize sağlık.Eminim çok güzel olmuştur.
SilKocam kadınbuduma bayıldı. Büyük bir heyecanla diğer tarfinizi bekliyorum.
YanıtlaSilSevgili adsız, eşinize afiyet olsun.Ellerinize sağlık.
SilKocanız kim acaba?
YanıtlaSilSayfanızı büyük bir heyacanla takip ediyorum. Tarifleriniz mükemmel. Sizi ekranlarda da görmek isteriz.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, çok naziksiniz.
SilKimi benimi?
YanıtlaSil