26 Ekim 2015 Pazartesi

ELMALI POĞAÇA (KURABİYE)




   ELMALI KURABİYE
   Daha önce kullandığım tarifin farklı bir versiyonu.İkisi de gzayet güzel oldu bence.Nemli bir bölgede yaşadığımdan ilk gün kıtır kıtır olan kurabiyeler ertesi gün yumuşamış oluyorlar.Dolayısı ile kıtır seviyorsanız ikram edeceğiniz gün pişirmeniz daha iyi olur.Hamuru hazırlayıp bir gün önceden buzdolabında bekletebilir ve kullanmadan yarım saat kadar önce dolaptan çıkarabilirsiniz.

Bu tariften 60-70 adet adet kurabiye çıkıyor.



Malzemeler:
250 gr tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un

İç harç için:
4 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Üzerine:
Pudra şekeri (dilerseniz)



Hazırlanışı:
1- Elmayı soyup rendeleyin.Tavaya şekeri ilave edip elmaların suyunu çekene dek pişirin. Ceviz ve tarçını ilave edip karıştırın ve kenarda soğuması için bekletin.

2- Tüm hamur malzemelerini kapta yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp açın ve ortasına elmalı harçtan ekleyip poğaça yapar gibi kapatın.Tüm hamur bitince önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika arası pişirin.

3- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder