Malzemesi az,yapımı pratik bir pasta pişirdim çarşamba günü gelen özel konuklarıma.(İyi ki varsınız) Pandispanyası süngerimsi gayet güzel.Üzerindeki karamel tadı da hoş.Onlar da çok beğendi...
Tarif 8-9 kişilik
Malzemeler:
Kek için:
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vaniya özü
Arası için:
200 ml krema
80 gr sütlü çikolata
80 gr.bitter çikolata
Üzeri için:
1 su bardağı toz şeker
200 ml.sıvı krema
Hazırlanışı:
1- Toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın.(beyazlaşana dek)
2- Un, kabartma tozu, kakao,vanilya özü ve suyu ilave edip karıştırın.
3- 20-22 cm yağlanmış kek kalıbına hamuru döküp hava kabarcıkları çıksın diye bir kaç kere tezgaha vurun.Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
4- Fırından alıp 5-10 dakika dinlendirin.Ortadan enlemesine ikiye kesin.Kenarda bekletin.
5- Kremayı bir tencerede ısıtın.Isınınca kenara alıp içine çikolataları ilave edip eriyene kadar karıştırın.Ilıyınca keklerin arasına bu karışımı yayın.Kekler üst üste kapatın.
6- Ayrı bir tencerede toz şekeri kısık ateşte eritin.Eriyip rengi sararınca krema ilave edip karıştırın.Ocaktan alıp ılımaya bırakın.Ilıdığında kekin üzerine kaşıkla gezdirin.
7- Buzdolabında biraz bekletin.Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder